VNM Diamond

The brief was to transform 750 sq ft retail space in a shopping complex into a diamond boutique store.

The client stresses the importance of crafted jewellery and designs from the Saraswathi river civilization which coincides with the Vedic period. Hence inspiration was drawn from the barrel vault roof, a predominant architectural feature during this period and adopted it onto the ceiling to create a double height space with a traditional and minimal aesthetic language.

Similarly vedic scripts were used as backdrop for the show windows. The furniture and lights were all custom made to suit the minimal interior of the store.

This project won IIID National and Regional awards for commercial interiors category and IIA Kerala Chapter Silver leaf award for Interior design category in 2013